Kom Oud en Nieuw vieren in Wongema!
31-12 vanaf 18.00 uur.

A home at the end
of the world

Wongema is een werkplek voor denkers, makers en praters. In dit ‘huis aan het eind van de wereld’ kun je meerdere dagen of een dagdeel terecht. Wongema is gemaakt voor groepen werkers, maar heeft ook een zwak voor spijbelaars. Een weekend weg met vriendinnen? Familiedag? Kom maar op. En dan is Wongema ook nog een dorpscafé met een eigen programmering: muziek, film, eten, feest. Dat alles in het Groningse niets vlakbij de Waddenzee.

Alles wat je nodig hebt

Wongema is gemaakt door makers. Wij weten wat je nodig hebt om van niets tot iets te komen. Hier kun je ongestoord aan het werk gaan. Dagvergadering of symposium? Op de begane grond zijn twee grote werkruimtes: het café en de studio. We hebben een beamer, projectieschermen en er staat natuurlijk een ‘good old’ flipover voor je klaar. Voor wie het groots wil aanpakken: het kerkje tegenover Wongema is ook beschikbaar. Een meerdaagse sessie? Wongema is ideaal voor groepen van 5 tot 20 slapers, maar als het nodig is kunnen we meer gasten herbergen.

Luister naar Radio Wongema

We zochten naar een manier om verslag te doen van dingen die in en om Wongema gebeuren. We kozen voor radio. Niks leuker dan praten en luisteren. Onder het motto ‘alles is belangrijk’ halen we de hele wereld voor de Wongemamicrofoon. Van een dorpsgenoot die gaat verhuizen tot jonge ontwerpers die bij ons aan het werk zijn. De aanstekelijke tune is gemaakt door Singer songwriter Tamar en (studio)muzikant Gijs van Veldhuizen. Bertien Minco uit het dorp en Erik Wong(ema) zijn jullie radiohosts. Wees welkom en spits je oren.
 • november 2018

  Radio Warm Nest:
  Mariëtte Wijne

  Tijdens textielweekend Warm Nest voerden Bertien Minco en Erik Wong gesprekken van 20 minuten met 10 makers voor een live publiek. Mariette Wijne over de eeuwige worsteling met kleren en identiteit, de kaftan van Tonke Dragt en de biografie van een kledingstuk.

 • november 2018

  Radio Warm Nest:
  Severine Amsing

  Tijdens textielweekend Warm Nest voerden Bertien Minco en Erik Wong gesprekken van 20 minuten met 10 makers voor een live publiek. Severine Amsing over weven als manier om de wereld zichtbaar te maken, Harris Tweed en het verschil tussen eb en vloed.

 • november 2018

  Radio Warm Nest:
  Sanne Bax

  Tijdens textielweekend Warm Nest voerden Bertien Minco en Erik Wong gesprekken van 20 minuten met 10 makers voor een live publiek. Sanne Bax over het tuften van een eigen wollen wereld, leven en werken op de Faeröer-eilanden en de magie van ASMR.

 • november 2018

  Radio Warm Nest:
  Riet Fekken

  Tijdens textielweekend Warm Nest voerden Bertien Minco en Erik Wong gesprekken van 20 minuten met 10 makers voor een live publiek. Riet Fekken over kaartweven, het samenspel tussen schering en inslag en de glans van een satijnbinding. 

Altijd iets te doen

Open of dicht? In Wongema is altijd iets te doen. Naast een stille, besloten werkplek is het ook een bruisend dorpscafé met een eigen programma: dorpsfeest HENK, textielweekend Warm Nest, Aardappelfeest, en de eerste vrijdag van de maand waarop we koken voor wie zin heeft in lekker eten en goed gezelschap. Ook in de zomer- en wintervakantie zijn we op deze manier open. Leg jouw agenda naast die van ons.
 • vrijdag 7 december

  Mexicaanse maaltijd 

  Comfortfood is wat we willen in deze donkere dagen voor kerst. Daarom gaan we voor een hartverwarmend Mexicaans driegangen menu: vooraf een 'sopa de limone', een stevig soepje dat al in de tijd de maya's werd gegeten. Daarna een pittige burrito met alles er op en er aan en Mexicaanse broodpudding toe. Je schuift voor €19,50 aan. De maaltijd start om 19.00 uur. Klik op de balk hieronder om te reserveren. 

  Ja! Ik kom eten op vrijdag 7 december 
 • 31 december

  Oud en Nieuw feest 

  Het begint een traditie te worden. Oud en Nieuw in Wongema. Vanaf 18.00 uur ben je welkom. We serveren een lekker bord eten voor €15,– Tijdens de avond komt er een popquiz langs en een rondje bingo. Daarna rollen we het kleed op en is er disco. Om 00.00 uur kun je eigenhandig de kerkklok luiden en is er vuurwerk op het Wongemaplein. Al onze bedden liggen vol. Wil je er bij zijn? Check Hotel De Marne Eet je mee? Klik hier onder. 

  Ja! Ik kom eten op oudejaarsavond. 
 • 1, 2, 3 februari

  Werkweekend Wongema 

  In dit weekend kun je weer een paar dagen ongestoord werken. De formule is simpel: Je komt vrijdagmiddag en vertrekt zondagmiddag. Wij zorgen voor een lekker bed, drie maaltijden per dag en koffie/thee. Zodat jij kunt doen wat je wil: werken, denken, schetsen, wandelen of niksen. Zie Wongema dit weekend als een stille werkcoupé aan het eind van de wereld. €245,– all in. Voor €195,– krijg je een bedstee op de slaapzolder. 

  Ja! Ik kom naar het werkweekend 
 • 22, 23, 24 maart

  Werkweekend Wongema 

  In dit weekend kun je weer een paar dagen ongestoord werken. De formule is simpel: Je komt vrijdagmiddag en vertrekt zondagmiddag. Wij zorgen voor een lekker bed, drie maaltijden per dag en koffie/thee. Zodat jij kunt doen wat je wil: werken, denken, schetsen, wandelen of niksen. Zie Wongema dit weekend als een stille werkcoupé aan het eind van de wereld. €245,– all in. Voor €195,– krijg je een bedstee op de slaapzolder. 

  Ja! Ik kom naar het werkweekend 

Hier begint het

Wongema staat tegenover de kerk in het piepkleine dorp Hornhuizen. Naast het Lauwersmeer, aan de waddendijk. Vanaf de kerktoren zie je Schiermonnikoog liggen. Naast ruige natuur van meer en zee, zijn er akkers met aardappelen, graan en suikerbiet. Het land is vlak, het zicht is ver. Dit is waar Nederland ophoudt. En waar het begint.

Gebruik Wongema!

Werkplek, pension, dorpscafé, podium, productiehuis en, en, en... Wongema is veel. En in Wongema kan bijna alles. Onze profi-keuken, fijne kamers, heerlijke bedden, grote houtkachel en terras met uitzicht zijn er ook voor jou. Met andere woorden: gebruik Wongema! Werken, eten, slapen? Wat wil jij in Wongema komen doen?
Erik Wong
post@wongema.nl
06.25170784 — 0595.852565
Tammingastraat 58 — 9978 PD Hornhuizen